IMC

Ons verhaal

IMC werd in 1989 opgericht door twee handelaren die werkten op de beursvloer van de Amsterdamse Effectenbeurs voor Opties.

Terwijl de huidige sector sterk geautomatiseerd is, werd de handel destijds op de beursvloer uitgevoerd door handelaren die handmatig de prijs berekenden om te kopen of verkopen. IMC was een van de eersten die het belang inzag van technologie en innovatie in de evolutie van market making en investeerde vroegtijdig om de toekomst van de handel mee vorm te geven.

Die ondernemingsgeest en innovatieve cultuur zijn nog steeds de drijfveren van IMC, dat staat voor International Marketmaker’s Combination.

In 30 jaar tijd zijn we internationaal gegroeid, waarbij we voornamelijk handelen op basis van gegevens en algoritmen en ons executieplatform gebruiken om liquiditeit te verschaffen aan financiële markten over de hele wereld.

Waar geavanceerde technologie de handel ontmoet

IMC is evenzeer een technologiebedrijf als een handelshuis. Wij investeren veel tijd en middelen om ervoor te zorgen dat onze handelaren de beste tools voor hun werk hebben. Dat betekent dat we voortdurend ontwikkelen en innoveren om de productiviteit en prestaties voor zowel handelaren als ontwikkelaars te verbeteren. Door het beste talent in dienst te nemen en een omgeving te bieden waarin kennis en vaardigheden kunnen gedijen, leveren wij waarde aan de markt.

Risico en naleving

IMC’s risico- en compliance-infrastructuur beschermt, ondersteunt en faciliteert de strategie van de onderneming en is een integraal onderdeel van onze dagelijkse activiteiten. Wij beschikken over een geavanceerd kader voor risicobeheer en houden ons aan de hoogste normen op het gebied van regelgeving en vrijwillige naleving.  Naarmate onze activiteiten zich ontwikkelen en de regelgeving verandert, investeren wij voortdurend in systemen, structuren en mensen om onze controles en ons toezicht uit te breiden en te verbeteren.

Wij steunen veerkrachtige, goed gereguleerde markten, die concurrerende en transparante markten moeten bevorderen. Wij geloven in een gelijk speelveld en gelijke markttoegang, en wij steunen proactief initiatieven die onze overtuiging delen. Wij zijn stichtend lid van FIA European Principal Traders Association, en een lid van FIA Principal Traders Group , Association of Proprietary TradersSTA Securities Traders Association, en SIFMA .

IMC's open vacatures

Staat de vacature die je zoekt niet tussen de lijst?

Waarom kiezen voor deBetaStudent?

0 +
Studenten
0 +
Partners
0
Connecties

Aankomende evenementen

Business Course

Koffie met een bestuurslid