Pon Datalab

Welkom bij Pon

Pon is één van de grootste bedrijven in Nederland met een omzet van meer dan € 8,1 miljard en ruim 16.500 medewerkers wereldwijd, van wie 6.000 in Nederland. Pon werkt vanuit honderden locaties in 65 landen. We staan midden in de maatschappij en spelen in op trends als verstedelijking, elektrificatie, duurzaamheid en digitalisering. Ook ondersteunen we tal van maatschappelijke initiatieven en zijn we actief op het gebied van maatschappelijke sponsoring.

Pon is wereldwijd actief op het gebied van mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen en biedt ook honderden industriële oplossingen. In 1895 begonnen als kleinschalig familiebedrijf, groot geworden als handelshuis, bekendheid verworven als autohandelaar en inmiddels toonaangevend in tal van markten. Al meer dan 125 jaar zetten we mensen en goederen in beweging.

Tegenwoordig is Pon een wereldwijd opererend bedrijf, actief in vele markten: we zijn de nummer 1-auto-importeur van Nederland met ook een sterke positie in de VS, staan in de wereldwijde top 5 van fietsproducenten en zijn een gevestigde naam in de wereld van maritieme oplossingen, grondverzet, energievoorziening, flow control (kleppen en afsluiters) en industriële services.

Pon Datalab

Wij zijn het Pon Datalab, een team van 18 data scientists, engineers en AI specialisten op een missie om Pon het slimste handels- en servicebedrijf ter wereld te maken. Hoe? Door de kloof tussen business en data te overbruggen. Enerzijds doen we dit door uitdagingen van Pon-bedrijven op te lossen. We zetten één van onze bestaande oplossingen in óf werken samen met de business aan een oplossing op maat. Anderzijds besteden we één dag per week aan innovatie. Op deze dag experimenteren we met nieuwe ideeën en technologieën, met als doel de business te verrassen met nieuwe oplossingen die kunnen uitgroeien tot stand-alone business modellen zoals Lensor.

Visie

Onze langetermijnvisie is dat alle Pon-bedrijven data-gedreven zullen zijn en hun beslissingen en processen zullen voeden met geavanceerde analyses. Het Datalab zal een incubator zijn voor data science talent, cutting-edge AI oplossingen en nieuwe business modellen. Als resultaat zal Pon een groot concurrentievoordeel hebben behaald dankzij de data science capaciteiten die het zowel centraal als binnen de verschillende werkmaatschappijen heeft opgebouwd.

Kernwaarden

Onze focus op bedrijfswaarde en innovatie stelt ons in staat om altijd voorop te blijven lopen en inzichten te creëren voor Pon-bedrijven die anders niet voor hen beschikbaar zouden zijn. We maken gebruik van collectieve genialiteit door samenwerking en teamwork, waarbij we het voortouw nemen maar de zakelijke uitdaging nooit uit het oog verliezen.

Wil je meer te weten komen over Pon? Bekijk dan de Pon website: https://pon.com/ of de Pon Datalab website: https://datalab.pon.com/ 

Pon Datalab's open vacatures

Staat de vacature die je zoekt niet tussen de lijst?

Waarom kiezen voor deBetaStudent?

0 +
Studenten
0 +
Partners
0
Connecties

Aankomende evenementen

Picnic X deBetaStudent in-houseday

Spring Masterclass 2023 Optiver