Pon

Welkom bij Pon

Wij zijn een van de grootste bedrijven van Nederland met een omzet van meer dan € 7,3 miljard en meer dan 16.000 medewerkers wereldwijd, waarvan 6.000 in Nederland. Pon opereert vanuit honderden locaties in 65 landen. We staan midden in de samenleving en spelen in op trends als verstedelijking, elektrificatie, duurzaamheid en digitalisering. Daarnaast ondersteunen we tal van maatschappelijke initiatieven en zijn we actief op het gebied van maatschappelijke sponsoring.

Meer dan 16.000 werknemers in 65 landen

Pon is wereldwijd actief op het gebied van mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen en biedt ook honderden industriële oplossingen. In 1895 begonnen als een kleinschalig familiebedrijf, groot geworden als handelshuis, bekendheid verworven als autodealer en nu toonaangevend in tal van markten. Al meer dan 125 jaar verplaatsen wij mensen en goederen.

Vandaag de dag is Pon een wereldwijd bedrijf dat actief is op vele markten: wij zijn de nummer één auto-importeur in Nederland met een sterke positie in de VS, één van de top vijf fietsfabrikanten in de wereld en een gevestigde naam in de wereld van maritieme oplossingen, grondverzet, energievoorziening, flow control (afsluiters en cut-off kleppen) en industriële diensten.

In Nederland zijn we een van de belangrijkste spelers op het gebied van mobiliteit. Dagelijks stappen vier miljoen Nederlanders op een Pon-fiets en rijden er twee miljoen in een door ons geïmporteerde auto. Ook reizen 140.000 mensen dagelijks met een van onze mobiliteitskaarten, hebben ruim 215.000 mensen een abonnement op een Swapfiets en maken 100.000 Nederlandse reizigers dagelijks gebruik van onze slimme mobiliteitsoplossingen.

Wij verplaatsen dagelijks miljoenen mensen. Als mobiliteitsexpert en marktleider is Pon daarom een logische gesprekspartner voor klanten en partners om te werken aan de ontwikkeling van duurzame en CO2-neutrale oplossingen voor het vervoer van mensen en goederen. Van e-bikes tot elektrische graafmachines en van connected car solutions tot mobiliteitskaarten en groene scheepvaart.

Als familiebedrijf met een langetermijnvisie investeren we voortdurend in nieuwe, duurzame mobiliteitsoplossingen en technische innovaties. Pon hanteert daarbij een aanpak die teruggrijpt op haar roots: no-nonsense, doordacht, maar toch pragmatisch met als doel ideeën zo snel mogelijk in de praktijk te brengen.

We brengen je naar een betere wereld.

125 jaar Pon: van winkel tot wereldspeler

De geschiedenis van Pon.

Aan het eind van de negentiende eeuw begon Mijndert Pon met zijn bedrijf. Een kleinschalig familiebedrijf dat zeep, naaimachines en fietsen verkocht. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een wereldwijd concern. Maar of het nu gaat om de Opel naaimachine of de legendarische Volkswagen bestelwagen: al onze stappen illustreren onze innovatieve ondernemersmentaliteit. 125 jaar later behoren we tot de grootste bedrijven van Nederland.

Onze milieu- en sociale impact

In het midden van de samenleving.

Duurzaam ondernemen is een van de pijlers van onze strategie ‘We move you to a better world’. Dit houdt in dat Pon ernaar streeft de CO2-uitstoot op een zo actief mogelijke manier te verminderen. Duurzaamheid betekent ook dat we tal van duurzame oplossingen op de markt brengen: van elektrische en hybride auto’s en bedrijfswagens tot e-bikes en elektrische graafmachines, en van tal van energieoplossingen tot elektrische of hybride voortstuwing van schepen. We hebben een impact op het leven van tienduizenden mensen en honderden bedrijven. Bovendien staat bij ons de mens altijd centraal. Wij zijn per slot van rekening een familiebedrijf.

Pon's open vacatures

Staat de vacature die je zoekt niet tussen de lijst?

Pon Data Science Traineeship

Waarom kiezen voor deBetaStudent?

0 +
Studenten
0 +
Partners
0
Connecties

Aankomende evenementen

Crack-a-Case | Eden McCallum

werkstudent

Women Event: Wine & Dine | Eden McCallum