Bijbaan WO Studenten

Ben jij een student die toe is aan een challenge om je te ontplooien naast je studie en op zoek is naar een WO studenten bijbaan? Dan ben je bij het juiste adres! deBetaStudent biedt meerdere soorten vacatures voor bijbanen aan via onze partners. 

Dus ben jij opzoek naar een IT bijbaan of een ander soort WO bijbaan binnen jouw vakgebied? Dan hebben wij misschien de juiste vacature voor jou!

Een overzicht van onze WO studenten bijbanen kan je vinden bij onze vacatures!

detachering

Waarom kiezen voor een bijbaan?

Je bent student en je wil iets bijverdienen? Dan is het raadzaam te overwegen om op zoek te gaan naar een bijbaan. Bij een bijbaan verdien je niet alleen iets bij, je kunt ook meteen werkervaring opdoen in een voor jou relevante sector. Super handig voor later! Door te kiezen voor een bijbaan kan je jouw beeld van de sector waarin het bedrijf zich bevindt beoordelen en kijken of dit bedrijf bij jou past. Daarnaast valt er enorm veel te leren van mensen binnen het bedrijf en maak je unieke connecties die jou in het bedrijfsleven verder kunnen helpen. Het grote voordeel aan een bijbaan in tegenstelling tot bijvoorbeeld een stage, is dat je het kan combineren met je studie aangezien een werkstudentschap je gemiddeld 8 tot 24 uur per week kost.

Voordelen voor student en bedrijf

Werkervaring opdoen is voor jou heel handig, maar het is ook erg gunstig voor bedrijven. Bedrijven die bijbanen aanbieden krijgen te maken met gemotiveerde studenten die nadenken over hun toekomst door alvast kennis te maken met hun toekomstige werkgebied. Wanneer een werkstudent goed in de cultuur van een werkomgeving past en zich binnen het bedrijf ontwikkelt, is het aannemelijk dat de werkstudent na het behalen van een diploma bij het bedrijf verder kan. Mocht dit laatste niet het geval zijn, dan heeft de werkstudent wel relevante werkervaring opgedaan en veel geleerd.

Hoeveel tijd kost dit mij en wat krijg ik ter compensatie?

Volgens Glassdoor verdient een werkstudent in Nederland gemiddeld €13,- per uur. Houd ook rekening met het feit dat het niet om een fulltime baan gaat. Bij een bijbaan werk je natuurlijk veel minder uren dan bij een fulltime baan met een veertig uur durende werkweek. Je kunt bij een bijbaan rekening houden met 8 tot 24 uur per week.

Wat kan deBetaStudent voor jou betekenen?

Het probleem is vaak dat een bijbaan erg gewild is en dat het moeilijk is om een werkstudentschap te vinden bij een bedrijf wat jij leuk vindt. Binnen grote bedrijven zul je merken dat je te maken hebt met veel concurrentie en dat er veel studenten solliciteren voor dezelfde bijbaan. Daarnaast is het moeilijk om een bijbaan te vinden bij een kleiner bedrijf. Er is vaak weinig informatie te vinden over de bijbaan en je weet niet wat je moet verwachten. Ook is het moeilijk om überhaupt zulke bedrijven te vinden die een bijbaan aanbieden.

deBetaStudent probeert je hierbij een stapje te helpen. Wij bieden via onze partners bijbanen aan binnen grote en kleine organisaties. Dus of jij nou op zoek bent naar een WO bijbaan (bijvoorbeeld een IT bijbaan) in Amsterdam, Rotterdam of in een andere stad: deBetaStudent probeert je hiermee te helpen!

Hoe helpen wij de juiste bijbaan voor jou te vinden? 

deBetaStudent kan je helpen met het vinden van een bijbaan doordat wij direct in contact staan met de recruiters van de bedrijven! Hierdoor kunnen wij jou rechtstreeks in contact brengen met de juiste persoon binnen het bedrijf. Hierdoor helpen wij jou aan de juiste bijbaan zonder dat je voor een tiental aan verschillende bijbanen hoeft te solliciteren. 

Daarnaast proberen wij een grote variatie aan werkstudentschappen via onze partners aan te bieden. Wij bieden diverse werkstudent vacatures aan van bedrijven die jij op eerste instantie misschien niet kent. 

Staat jouw ideale bijbaan nog niet op onze website? Meld je aan voor onze studentpool en blijf op de hoogte van al onze werkstudentschappen. 

Lijkt een bijbaan jou wat? Neem een kijkje op onze site bij vacatures!

Waarom kiezen voor deBetaStudent

Studentenpool
0 +
Partners
0 +
Connecties
0 +

Wordt partner van deBetaStudent

Wordt ook partner van deBetaStudent en ontdek de mogelijkheden.