Eden McCallum: De eerste maanden

Na bijna twee maanden werpt Edvard Svedhem een voorzichtige blik over de schouders om terug te kijken op zijn eerste weken bij Eden McCallum. Svedhem: “Na een ‘induction period’ van drie weken heb ik inmiddels mijn eerste project afgerond en kan ik concluderen dat starten bij Eden McCallum voor mij een uitstekende keuze is geweest.”

Eden McCallum
Edvard Svedhem is als analist bij Eden McCallum in Amsterdam aan de slag gegaan. Eden McCallum is een strategie consultant, met een innovatief business model, dat kantoren heeft in Amsterdam en Londen. Eden McCallum biedt hun cliënten advies op maat en stelt voor ieder project het meest passende team samen uit onafhankelijke consultants en inhouse consultants. Deze teams werken met cliënten uit diverse sectoren om samen tot oplossingen te komen voor hun meest prangende vraagstukken. Ieder team wordt samengesteld op basis van de juiste vaardigheden, ervaring en fit met de client.

Svedhem heeft een echte bèta-achtergrond: na de bachelor Mechanical Engineering aan de TU Delft, heeft hij de master Systems & Control afgerond. Daarnaast heeft hij zich verdiept artificial intelligence aan de technische universiteit van Stockholm.

Professioneel trainingsprogramma
Svedhem: “Ik ben samen met mijn drie medestarters naar Londen gereisd om daar de eerste drie weken samen met de zeven Britse starters het inductie-trainingsprogramma te volgen. Wij hebben verscheidene trainingen gevolgd ter voorbereiding op onze eerste projecten. De inhoud hebben wij direct toegepast op een case die wij aan het einde van de periode hebben gepresenteerd. Het programma omvatte een combinatie van interne- en externe trainingen, waarin zowel hard- als soft skills aan bod kwamen. Binnen het brede analistenprogramma hebben wij allemaal een buddy en een mentor toegewezen gekregen. De buddy is een ouderejaars binnen het analistenprogramma, waarmee wij dag-tot-dag dingen kunnen bespreken. De mentor is één van de partners waarmee je de bredere ontwikkeling binnen het programma bespreekt. De alomvattende organisatie van trainingen en begeleiding heeft gezorgd voor bijzonder veel vertrouwen in mijn eerste maanden als analist bij Eden McCallum.”

Sprekende en gevarieerde opdrachten
“Tijdens de inductieperiode heb ik een uitgebreid gesprek gehad over waar mijn interesse ligt qua vakgebieden en type opdrachten. De opdrachten van Eden McCallum spreken mij vooral aan, omdat mijn studieachtergrond en interessegebieden worden gecombineerd met de bedrijfskundige implicaties waar technische bedrijven mee te maken hebben. Dit is een kant van techniek die gedurende mijn studie vrijwel onbelicht is gebleven. Door de grote variatie aan opdrachten ontwikkel ik mijzelf en werk ik bovendien mee aan de projecten die binnen mijn interessegebied liggen. Analisten krijgen daarnaast regelmatig de kans om mee te doen aan pro bono projecten van Eden McCallum.”

Eerste project
“Mijn eerste project vond plaats in Londen. Ik werkte mee aan een due diligence, een zorgvuldige analyse, voor een internationale investeerder. In zeer korte tijd hebben we een bedrijf en verschillende sectoren doorgelicht om beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden. Door het hoge tempo voelde het na twee weken alsof ik al enkele maanden voor Eden McCallum aan het werk was. Binnen een paar dagen was ik een vaste kracht binnen het team. Binnenkort start ik mijn tweede project, op het Amsterdamse kantoor. Voor dit project gaan we met een internationaal team een ‘project improvement plan’ schrijven voor een bedrijf in de high-tech industrie. We zullen in drie maanden concrete handvaten leveren aan de eigenaren en bestuurders van dit bedrijf om de bedrijfsprestaties te verbeteren.”

Ervaren projectteams met veel bèta-achtergrond
“Door het bedrijfsmodel van Eden McCallum worden projecten uitgevoerd door zeer ervaren teamleden. Vaak zijn dit ex-consultants van traditionele kantoren die veel relevante ervaring hebben opgedaan en als onafhankelijke strategieconsultants aan het werk zijn gegaan. Het grote voordeel hiervan is dat ik in directe samenwerking met hen hands-on coaching krijg tijdens het project. Tot nu toe worden mijn projectteams steeds geleid door consultants met een ingenieursachtergrond. Het is prettig om te zien dat hier veel mensen met een bèta-achtergrond actief zijn, want dit zorgt voor een stuk herkenbaarheid. Het is ook duidelijk te merken dat iedereen sterke kwantitatieve en analytische vaardigheden heeft. Deze kwaliteiten zijn veelvoorkomend bij bèta-achtergronden.”

Van techniek naar bedrijfsleven
“In de aanloop naar mijn start bij Eden McCallum heb ik nagedacht over de overstap naar het bedrijfsleven vanuit mijn ingenieursachtergrond. In eerste instantie dacht ik dat het verschil tussen ingenieur en consultant wellicht groot zou zijn. Achteraf ervaar ik dit niet als een grote stap, aangezien analytische kwaliteiten ook hier een belangrijke rol spelen. Bovendien hebben veel teamleden van origine een bèta-achtergrond, daar kan ik me in herkennen. Mijn voorkeur voor opdrachten kan ik gelukkig terugvinden in de opdrachten van Eden McCallum.” Het analistenprogramma van Eden McCallum biedt volgens Edvard Svedhem een unieke kans om jezelf te ontwikkelen binnen het bedrijfsleven. “Onder andere de blootstelling aan verschillende typen opdrachten en industrieën, de grote exposure naar zowel klant als bovengemiddeld ervaren teamleden en de opbouw van het programma zelf zorgen ervoor dat je zeer snel als volwaardig professional functioneert. Het programma is als een versnelde opleiding binnen het bedrijfsleven en ik kan het iedereen met een bèta-achtergrond van harte aanraden.”

Heeft het verhaal van Edvard jouw interesse gewekt? Aanmelden kan direct voor één van Eden McCallum’s events of het Analyst Programme via:
Link naar event
Link naar vacature

Andere vacatures op DeBetaStudent

Staat de vacature die jij zoekt hier niet tussen?

hema-logo

Data Analist bij HEMA

Partner company logo

Data Analist

Waarom kiezen voor DeBetaStudent

Students
0 +
Partners
0 +
Connections
0

Wordt partner van deBetaStudent

Wordt ook partner van deBetaStudent en ontdek de mogelijkheden.