De eerste maanden als bestuurslid bij deBetaStudent

Timme, Lia, Nick en Jasmijn zijn onlangs begonnen als parttime bestuursleden bij deBetaStudent. Lees hier meer over hun ervaringen in de eerste maanden en waarom zij een bestuursjaar bij deBetaStudent aanraden!

Hoe ben je bij deBetaStudent terechtgekomen?

Naam: Lia Mendeszoon
Leeftijd: 20 jaar
Studie: BSc Econometrics
Bestuurslid sinds: Februari 2022

Lia: Ik kende deBetaStudent nog niet voordat ik benaderd werd op LinkedIn. Ik was zelf net klaar met een bestuursjaar bij mijn studievereniging en heb daar erg veel plezier van gehad. deBetaStudent was dus een mooie kans om alle ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn bestuursjaar te blijven gebruiken en nog steeds nieuwe dingen te leren, naast mijn studie.

Nick: Ik ben vroeg gaan studeren en ben altijd snel door de studie gegaan. Daardoor had ik alleen nog niet veel gedaan om me naast mijn studie te ontwikkelen. Toen ik merkte dat ik in mijn derde jaar tijd over had en één van de bestuursleden van deBetaStudent mij enthousiast vertelde hoe het was om daar te werken en wat je er kan leren, leek mij dit de perfecte oplossing.

Wat vind je het leukste aan een bestuursjaar bij deBetaStudent?

Naam: Nick van Leeuwen
Leeftijd: 20 jaar
Studie: BSc Econometrics
Bestuurslid sinds: Februari 2022

Jasmijn: Het is superleuk om met een groep studenten een snel groeiende start-up te runnen en de vrijheid te hebben om je eigen ideeën in te brengen en uit te werken. Het is super leerzaam om met bedrijven in contact te zijn en onze producten te verkopen. Daarnaast is het ook heel erg gezellig. Oud bestuursleden blijven vaak betrokken en met de hele groep hebben we maandelijks een etentje of borrel met activiteit.

Timme: Tijdens een jaar bij deBetaStudent krijg je niet alleen de vrijheid om op je eigen manier te ondernemen en projecten op te pakken. Onze oprichters en oude directors zijn momenteel als starter aan het werk bij allemaal verschillende bedrijven in verschillende sectoren. Zij kunnen de kennis die zij momenteel opdoen doorgeven waardoor jij weer kan zien wat het effect hiervan is op deBetaStudent. Hierdoor leer je alvast om te gaan met processen die waarschijnlijk ook relevant zijn wanneers je zelf als starter aan de slag gaat.

Naam: Jasmijn van Wayenburg
Leeftijd: 22 jaar
Studie: BSc Econometrics
Bestuurslid sinds: Mei 2022

Nick: Het leukste vind ik dat je op jonge leeftijd al veel ervaring kan opdoen in het werkende leven. Je krijgt veel bedrijven te zien in sectoren die bij je studiekeuze passen, waardoor je een idee krijgt wat voor werk en wat voor soort bedrijven bij jou passen. Tegelijkertijd krijg je bij je eigen taken veel verantwoordelijkheid en de vrijheid om je creativiteit te gebruiken, omdat iedereen meedenkt hoe de start-up het snelst kan groeien.

Waarom zou je een bestuursjaar bij deBetaStudent aanraden?

Lia: Het is een buitenkans om jezelf te ontwikkelen en aan het roer van een startup te staan midden in je studententijd. Je kunt oriënteren en al connecties leggen voor later. Dat allemaal in een mega gezellig team!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag bij deBetaStudent eruit?

Jasmijn: We hebben elke week een werkdag waarbij we samen werken op locatie, vanaf de zomer zal dit op ons nieuwe kantoor zijn op de VU. Iedereen heeft zijn eigen to-do list, bijvoorbeeld het werken aan acquisitie, het maken van social media posts en mails, mensen bellen uit de pool en nog veel meer dingen. Het is superfijn om tijdens zo’n werkdag met elkaar te kunnen sparren en samen acquisitiegesprekken te kunnen voeren.

Naam: Timme Ariens
Leeftijd: 23 jaar
Studie: MSc Finance
Bestuurslid sinds: Februari 2022

Nick: Verder hebben we elke maand een maandvergadering waar niet alleen de actieve bestuursleden bijeenkomen, maar ook zoveel mogelijk van de inactieven, die al bestuurslid zijn geweest, erbij zijn om advies te geven en mee te denken over nieuwe ideeën en zo hun ervaring met ons kunnen delen. Natuurlijk sluiten we de maandvergadering altijd gezellig af met een paar drankjes of een activiteit.

Hoe zie jij de toekomst van deBetaStudent?

Lia: Aan onze groei te zien, is het niet gek om te zeggen dat we over een tijdje naamsbekendheid in elke stad zullen hebben. We zitten nu vooral in de data science/econometrie hoek, maar er komen steeds meer andere technische bedrijven bij en ik denk dat het aanbod daarvan ook zal blijven groeien. Ik hoop dat er ook steeds meer studenten kunnen zeggen dat ze via ons een gave stage of baan hebben kunnen vinden!

DeBetaStudent is op zoek naar nieuwe bestuursleden! Lijkt het je leuk om hier meer over te horen en een van onze bestuursleden te spreken, vul dan deze Tally in en wij nemen contact met je op! Check ook de vacature voor meer info!