Traineeship

Ben je recentelijk afgestudeerd en ben je op zoek naar een traineeship? deBetaStudent biedt meerdere soorten traineeship vacatures aan via onze partners. Hierbij kan je denken aan een traineeship in de IT of juist in de financiële sector. Dus ben jij op zoek naar een traineeship na afronding van een technische studie? Dan hebben wij misschien de juiste traineeship vacature voor jou! Een overzicht van onze traineeships kan je vinden bij onze vacatures!

detachering

Waarom kiezen voor deBetaStudent

Studentenpool
0 +
Partners
0 +
Connecties
0 +

Hoe ziet een traineeship er uit?

Een traineeship is een traject waarin leren centraal staat. Je wordt als starter opgeleid tot een specialist in het vakgebied zodat je uiteindelijk een vaste functie binnen het bedrijf kan bekleden. De duur van een traineeship kan verschillen tussen een paar maanden tot zelfs meerdere jaren. 

Tijdens het traineeship zul je coaching en trainingen ontvangen zodat jij jezelf kunt ontwikkelen tot een ware professional. Tijdens dit traject zul je werken als een starter binnen het bedrijf en daar ook uitbetaalt voor worden. Een soort ‘learning on the job’ dus.

Wat is het verschil tussen een stage en een traineeship?

Bij een normale stage ga jij als stagiair aan de slag om binnen een bedrijfervaring op te doen. Dit doe je nog tijdens de eindfase van je studie. Een traineeship doe je binnen 0-2 jaar na afstuderen en is een echte startersfunctie. Het doel van een traineeship is ook anders dan bij een stage. Bij een traineeship is het de bedoeling dat je uiteindelijk een volwaardige functie binnen het bedrijf gaat bekleden. 

Onze laatste vacatures

Bekijk hier onze nieuwste vacatures!

IMC logo

Engineering Working Student

Deloitte

Consultant Trustworthy AI (Artificial Intelligence)

Wat zijn de voordelen en nadelen van een traineeship?

Zoals vermeld krijg je in de periode van een traineeship veel coaching en begeleiding en dit allemaal terwijl je als starter werkt. Dit allemaal aan het begin van je carrière is natuurlijk enorm waardevol.  Als trainee zul je ook gewoon uitbetaalt worden voor je werkzaamheden. Dit is een salaris dat meestal een stuk hoger ligt dan bij een (afstudeer)stage.  

Een nadeel van een traineeship is dat het vaak een heel intensief traject is. Er wordt veel van je verwacht om jezelf optimaal te ontwikkelen als professional. De trainingen en coaching naast je werk kunnen veel tijd en inspanning innemen. Dit is dus niet voor iedereen weggelegd. 

Daarnaast zit je vaak als trainee aan een contract van een langere tijd (0-3 jaar) vast. Een traineeship moet dus zorgvuldig zijn uitgekozen zodat het echt bij je past. Hier kunnen wij bij helpen!

Hoe kan deBetaStudent helpen?

Het probleem is vaak dat een traineeship erg gewild is en dat het moeilijk is om een traineeship te vinden die echt bij je past. Binnen grote bedrijven zul je merken dat je te maken hebt met veel concurrentie en dat er veel studenten solliciteren voor dezelfde traineeship. Daarnaast is het moeilijk om een traineeship te vinden bij een kleiner bedrijf. Het traineeship is een intens traject waarbij je van tevoren goed moet weten wat er van je wordt verwacht en wat je ervoor terug krijgt.

De functie waarvoor je opgeleid wordt moet goed bij je passen en de manier van coaching en begeleiding moet ook op jouw manier van leren aansluiten. deBetaStudent probeert je hierbij een stapje te helpen. Wij bieden via onze partners traineeships aan binnen grote en kleine organisaties. Dus of jij nou zoek bent naar een traineeship in Amsterdam, Rotterdam of in een andere stad: deBetaStudent probeert je hiermee te helpen!