WO Traineeship Data Analytics

Job overview

Over ons

Onze ondernemende bedrijfscultuur zorgt ervoor dat we onszelf continu willen blijven verbeteren en vernieuwen. Breinstein is altijd op zoek naar groei, waardoor we permanent op zoek zijn naar versterking. 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging, wil jij je blijven ontwikkelen en altijd het beste uit jezelf halen? Dan zijn wij een uitstekende match! Als je bij ons komt werken zijn er kansen genoeg. Geen geplaveide carrièrepaden, want jij zit zelf aan het stuur. Een stap omhoog, of juist een stap opzij de verdieping in? Alles is mogelijk bij Breinstein. 

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Organisaties beschikken over grote hoeveelheden waardevolle data. Veel van deze schatten aan informatie blijven tot op heden vaak onbenut. Zonde! Ben jij een Sherlock Holmes in hart en nieren? En word jij blij van speuren in grote bakken met big data? Kies dan voor het traineeship data analytics en ontwikkel je in sneltreinvaart tot volwaardig professional in het vakgebied!

WAT GA JE DOEN TIJDENS HET WO TRAINEESHIP DATA ANALYTICS?

Dit tweejarige traineeship leidt jou op tot volwaardig professional in data analytics, business analytics en data science. Tijdens opleidingsdagen op post-master niveau wordt zowel theorie als praktijkkennis gedeeld door hoogleraren van de VU Amsterdam en senior professionals uit het bedrijfsleven. Hoe tof is dat! Naast de opleiding doe je ook praktische ervaring op bij één of meerdere van onze interessante opdrachtgevers binnen profit of non-profit. Bij onze opdrachtgevers ontwikkel jij je onder anderen in het goed uitvragen van de klantvraag, welk inzicht willen ze graag hebben? Middels SQL en Python weet jij de data uit verschillende databronnen te ontsluiten. Door geavanceerde analyses op big data los te laten in R of Python, en door het maken van data visualisaties (dashboards) waar Picasso jaloers op zou zijn, kom jij tot waardevolle inzichten. Jij blijft niet achter je computer zitten maar trekt de organisatie in om jouw vondsten onder de aandacht te brengen. Je weet de brug te slaan tussen de big data en de praktijk en bent een èchte data translator. Zo maakt jij impact binnen de organisatie.

WAT BIEDEN WE JOU?
 • Een vast contract (ja echt!)
 • Een startsalaris van 2700 euro bruto per maand
 • Een opleiding op post-master niveau op het gebied van Business Analytics & Data Science, gegeven door hoogleraren van de VU Amsterdam
 • Verdiepende cursussen gegeven door senior data scientists in machine learning, Python, R, SQL, textmining, data visualisatie, Scrum Master training, omgaan met weerstand en dergelijke
 • Uitdagende opdrachten binnen bijvoorbeeld gemeenten, ministeries, luchtvaartmaatschappijen, winkelketens, verzekeraars en NGO’s. Ontdek waar jouw passie ligt
 • Een groot netwerk van professionals en andere vakidioten waar jij op terug kunt vallen
 • Kennissessies die ervoor zorgen dat jij up to date bent in het vakgebied
 • Een fieldcoach voor een snellere persoonlijke ontwikkeling
 • Een super gezellige kickoff dag waar jij jouw medetrainees goed leert kennen
 • Pensioenopbouw (toch lekker voor later)
 • 25 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld
 • Reiskostenvergoeding

WAT VRAGEN WIJ?

Jij hebt een passie voor puzzelen in grote hoeveelheden big data en weet de juiste informatie daar uit te halen. Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde Masteropleiding met een kwantitatief karakter, bijvoorbeeld in de richting van Economie, Marketing Analytics, Data Science, een Research Master, Neuroscience, Sociale Wetenschappen of Earth Science.
 • Uitstekende kennis op het gebied van toegepast onderzoek, data analytics en statistiek
 • Praktische ervaring vanuit stage of studie met data analytics tools zoals Stata, Matlab, GIS, Python, R, SQL of vergelijkbaar.
 • Een grote dosis enthousiasme en overtuigingskracht zodat de organisatie écht wat met jouw resultaten gaat doen.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal op C1 of C2 niveau.

WAT KAN BREINSTEIN VOOR JOU BETEKENEN?

Jij hebt je Master opleiding afgerond. Nu ben je op zoek naar de perfecte baan en een vliegende start van je carrière. Dat is precies waar wij bij Breinstein gespecialiseerd in zijn. Daarnaast werken we landelijk, dus ook bij jou in de buurt! Tijdens ons gesprek leren we jou kennen zodat we weten wat jouw droombaan is. Breinstein zet zich in om deze droombaan voor jou te bemachtigen. Wij zorgen dat je niet tussen de eindeloze stapel cv’s van concurrenten komt te liggen, maar krijgen jou direct aan tafel bij de juiste persoon binnen de organisatie. En ben jij bang je sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever van je dromen te verpesten? Geen nood, wij pimpen jouw cv in een mooi cv template, geven je cv tips en gaan met jou mee op sollicitatiegesprek. Vooraf krijg je ook een sollicitatietraining met sollicitatie tips en oefenen wij jouw sollicitatie pitch zodat je gaat vlammen tijdens het gesprek. Breinstein staat voor fun, ondernemerschap, verbinding en het hebben van een groei mindset. De sfeer op kantoor is informeel, en we zoeken elkaar regelmatig op voor borrels en andere leuke uitjes. Wil jij binnenkort mee met een van onze vele personeelsuitjes? Solliciteer dan vandaag nog!

ZIT JIJ NOG OP HET PUNTJE VAN JE STOEL?

Om onze kwaliteit hoog te houden hebben we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Gelukkig hebben wij een plekje voor jou gereserveerd! Reageer nu snel op onze vacature.Wil je meer informatie over deze vacature neem dan vrijblijvend contact op met Benjamin Braas. Stuur een mail naar benjaminbraas@breinstein.nl of bel naar 06-82242225.

Other vacancies on deBetaStudent

Is the job you’re looking for not listed here?

picnic

Category Manager

picnic

Data Analyst

Why choose deBetaStudent?

Students
0 +
Partners
0 +
Connections
0 +

Become a partner of deBetaStudent

Also become a partner of deBetaStudent and discover the possibilities.

Op de hoogte blijven van meer van dit soort vacatures? Meld je aan voor de studentenpool

Want to stay up to date on more jobs like this? Sign up for the student pool