Pon Data Science Traineeship

-
wilte.falkena@pon.com
Pon is wereldwijd actief op het gebied van mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen en biedt ook honderden industriële oplossingen. Begonnen in 1895 als een kleinschalig familiebedrijf, is het groot geworden als handelshuis.
Amsterdam

Het traineeship

Met het Pon Data Science Traineeship bieden we jou de kans om je naast je studie ook op professioneel vlak te ontwikkelen. In dit traineeship ontwikkel je jezelf binnen 2 jaar tot een allround data scientist. Je werkt naast je master gemiddeld 20 uur per week, waarbij je 3 verschillende projecten van elk 8 maanden doet bij verschillende Pon bedrijven. Het laatste project is parallel met het afstuderen, wat optioneel ook bij Pon kan. Aangezien elk project bij een ander Pon bedrijf zal zijn, krijg je een grote diversiteit aan opdrachten, uitdagingen en innovatieve projecten om aan te werken.

Het doel van de projecten is om de bedrijven, maar ook jezelf, meer data gedreven te maken en daarmee een effectief verschil te maken binnen Pon. Zo kan je bijvoorbeeld net als Tim bij Bike Mobility Service een opdracht doen:

De eerste acht maanden heb ik voor Bike Mobility Services (BMS) aan verschillende projecten gewerkt voor de bedrijven die onder BMS vallen. Voor Lease a Bike heb ik onderzoek gedaan naar de klantconversie, vroegtijdig beëindigde leasecontracten en de fietsreparaties. Voor BusinessBike volgt er nog een klantsegmentatie en een sales funnel conversie analyse.

Het leukste binnen het Data Science Traineeship vind ik dat je met jouw expertise iets nieuws te bieden hebt voor een Pon-bedrijf. Doordat de bedrijven vaak nog niet optimaal gebruikmaken van de beschikbare data krijg ik de kans mee te denken aan langdurige oplossingen die veel waarde kunnen toevoegen. Dat je het vertrouwen en de kans krijgt om plannen te maken en uit te voeren zorgt voor een leuke en leerzame ervaring.

Wil je een nog betere indruk van hoe het is om te werken bij Pon? Kijk dan ook de onderstaande video.

Wat vragen wij?

In het Data Science Traineeship krijg je de mogelijkheid om je eigen toekomst vorm te geven. Dit vraagt om assertiviteit, zelfstandigheid, creativiteit en ondernemerschap.

Verder:

  • Heb je een WO-bachelor diploma met wiskundige achtergrond, zoals Business Analytics, Econometrie, Artificial Intelligence, Data Science of een andere bèta opleiding;
  • Heb je de ruimte om naast je master gemiddeld 20 uur per week te werken. Hierin zijn we flexibel als er een periode is wanneer je bijvoorbeeld 40 uur op je studie aanwezig moet zijn;
  • Ben je enthousiast, sociaal en weet van aanpakken;
  • Ben je analytisch en houd je ervan om complexe problemen op te lossen;
  • Ben je in staat om inzichten duidelijk te communiceren en presenteren;
  • Heb je ervaring met Python/Java/R of vergelijkbare programmeertalen;
  • Heb je ervaring met data science technieken zoals machine learning en NLP.

Wat bieden we jou?

Tijdens je traineeship sta je er uiteraard niet alleen voor. Je begint het traineeship met een onboarding programma waarbij een data scientist van het Datalab je wegwijs maakt in de wereld van Pon, de manier van werken en de programma’s die je gaat gebruiken. Na de onboarding blijf je door het Datalab begeleid worden. Je begeleider zal minimaal 4 uur per week beschikbaar zijn om je te coachen, feedback te geven en samen een ontwikkelplan te maken met persoonlijke doelstellingen. Daarnaast zul je ook technische begeleiding krijgen en kennissessies bijwonen waarin data scientists ervaringen en inzichten met elkaar delen. Op deze manier word je tijdens het hele traject gepast begeleid, en behoud je nog steeds de vrijheid om zelf het vakgebied te ontdekken.

Na je traineeship

Tijdens je laatste project zal je samen met ons kijken naar verschillende uitstroommogelijkheden binnen Pon. Aan het eind van het traineeship heb je genoeg kennis opgedaan om als volwaardige data scientist te starten bij een Pon bedrijf zoals Gazelle, Audi of Focus. Misschien kun je zelfs je eigen data science team gaan opzetten binnen één van deze bedrijven, of bij een Pon bedrijf in het buitenland gaan werken.

Over Pon

Pon is een van de grootste familiebedrijven in Nederland. We hebben wereldwijd 16.000 mensen in dienst bij 90 verschillende bedrijven en in 70 landen. Pon streeft ernaar de hoogst mogelijk waarde toe te voegen tussen klant en fabrikant. We doen dat met merken als Volkswagen, Porsche, Caterpillar, Gazelle en Swapfiets. Daarnaast levert Pon nog aanvullende diensten in onderhoud, leasen, verhuur en verzekering. Voor meer informatie, kijk op www.pon.com.

Overige informatie

Het sollicitatieproces

Het sollicitatieproces bestaat uit 3 rondes:

  • Ronde 1: Je stuurt je CV en cijferlijst van de Bachelor (tot dusver) naar wilte.falkena@pon.com en maakt een eerste assessment (deze wordt via de mail toegestuurd);
  • Ronde 2: Je hebt een kennismaking met twee data scientists van het Datalab. Dit gesprek zal plaatsvinden op dinsdag 9 mei;
  • Ronde 3: Je presenteert de uitkomsten van een vooraf ontvangen case. Deze presentatie zal plaatsvinden op dinsdag 16 mei.

Mochten dinsdag 9 en/of 16 mei voor jou niet uitkomen horen we dit graag bij je sollicitatie.

Contactinformatie

We hebben je al veel verteld over de functie van data scientist. Wil je graag meer inhoudelijke informatie? Dat kan. Neem contact op met Wilte Falkena via wilte.falkena@pon.com.

Graag werven en selecteren we onze nieuwe data scientist zelf, daarom reageren we niet op aanbiedingen van intermediairs.

Other vacancies on deBetaStudent

Is the job you’re looking for not listed here?

Why choose deBetaStudent?

0 +
Students
0 +
Partners
0 +
Connections

Become a partner of deBetaStudent

Also become a partner of deBetaStudent and discover the possibilities.