Initiatief wordt beloond: Budi Han vertelt over zijn werkstudentschap

Budi Han is via deBetaStudent in aanraking gekomen met de vacature voor werkstudent Data Analist bij Delta Fiber. Budi heeft een bachelor behaald in Computer Science & Engineering aan de TU Delft. Sinds dit jaar is hij aan de master Computer Science, Artificial Intelligence (AI) Technology track begonnen. Wederom aan de TU Delft.

Delta Fiber

Delta Fiber legt glasvezel aan. Waar KPN zich vooral richt op grote steden, focust Delta Fiber zich met name op buitengebieden en dorpen. De voornaamste taak van Budi is ontdekken welke gebieden interesse hebben in glasvezel van Delta Fiber.

Wat doet Budi Han bij Delta Fiber?

Inmiddels is Budi Han ruim vijf maanden werkstudent bij Delta Fiber. Hij werkt in de branche Expansion. Budi: “Als Data Analist zorg ik ervoor dat marketeers de juiste inzichten krijgen over gebieden waar zij campagne moeten voeren, zodat Delta Fiber haar glasvezel imperium kan uitbreiden.” De tools en languages die hij hiervoor gebruikt zijn SQL, Python en PowerBi. Naast zijn werk als Data Analist is Budi nu ook bezig met side projects als Data Scientist. Budi: “Daarvoor kijk ik naar machine learning algorithms zoals Topic Modelling met LDA, dat is non-supervised machine learning, om zo klachten van klanten te categoriseren. Hierdoor krijgt Delta Fiber een beter inzicht in wat de root causes zijn van klachten.”

Ervaring na vijf maanden

“Als werkstudent ben ik tot het inzicht gekomen dat bedrijven je voor een specifieke taak in dienst nemen. Als je als werkstudent meer uitdaging wil, dan zal je zelf de eerste stap daartoe moeten zetten”, vertelt Budi. In eerste instantie kreeg hij vooral taken die hem, naar zijn mening, makkelijk afgingen. Hij heeft dit geuit naar onze BetaStudent director Joost van de Plas. Joost heeft dit gecommuniceerd naar Delta Fiber. Zij zijn toen samen in gesprek gegaan. Het resultaat hiervan is dat Budi meer uitdagende taken kan oppakken. Hierdoor heeft Budi nu meer verantwoordelijkheid. Hij wordt goed begeleid tijdens de projecten en Budi is dankbaar voor de hulp die zijn collega’s hebben aangeboden. Dankzij de hulp van zijn collega’s heeft hij een goede start kunnen maken.

Gemiddelde dag

De doorsnee dag ziet er voor Budi als volgt uit: Hij neemt mails door, beantwoord deze en hij ontvangt nieuwe aanvragen van marketeers. Daarnaast is hij bezig met projecten. Hij visualiseert conversie kansen van gebieden. In de avond pakt hij meer uitdagende taken op.

Skillset

Volgens Budi zijn de vaardigheden programmeren en resultaten presenteren een vereiste voor dit werk. SQL en Python zijn programmeertalen die Budi al kende van zijn studie en dat komt goed van pas tijdens het werk. Visualisaties maken met PowerBi heeft hij on the job geleerd. Naast al deze praktische skills, is het volgens Budi niet verkeerd om je sociaal op te stellen.

Presenteren

Op de vraag wat zijn beste ervaring tot nu toe is, antwoord hij: “Een project presenteren aan collega’s die vervolgens een nieuwe meeting inplannen om mijn resultaten aan anderen te laten zien.” Wat hij fijn vindt aan de functie is dat het flexibel is en dat hij genoeg tijd overhoudt voor studie.