IT bij Achmea

Bètastudenten kunnen na het afronden van de studie verschillende kanten op. Achmea is zo’n plek waar bètastudenten terecht kunnen! Voor instromende talenten heeft Achmea een mooi aanbod, zoals onder andere een traineeship en een leiderschapstraject opgezet om aankomend talent kennis te laten maken met Achmea. Dit is een toffe manier om meerdere richtingen te ontdekken, wat je kan helpen in je oriëntatie, en je als trainee kan overwegen wat het beste bij je past. Achmea staat voornamelijk bekend als verzekeraar, toch is dit een bedrijf waar bèta’s kunnen excelleren. Achmea is immers ook een financiële dienstverlener en vermogensbeheerder. IT is ook hier groots aanwezig. Achmea heeft een eigen innovatieafdeling.

Het traineeship bestaat uit vier opdrachten die elk een halfjaar duren. Ideaal als je nog niet zeker weet welke kant je op wil gaan! Deze mix kan je helpen in je oriëntatie, en kan je laten ontdekken wat het beste bij je past. De opdrachten variëren tussen IT en de business. Daar waar de ene opdracht technischer is, kan een andere opdracht meer op de business kant gericht zijn. Wat maakt dat je een deepdive maakt in de IT en een erg breed inkijkje krijgt. Naast ontwikkeling, wat binnen Achmea centraal staat, hechten zij ook waarde aan een juiste balans tussen privé en werk. Dat zie je terug in het traineeship, waarvan de fulltime werkweek niet uit 40 uur, maar uit 34 uur bestaat. Dit maakt dat je nog een extra dagje hebt voor zelfstudie, familie, vrienden of een van je leuke hobby’s.

Qua werkplekken is Achmea erg flexibel. Er kan op de verschillende kantoren gewerkt worden, vanuit huis of zelfs bij collega’s thuis! Wat het traject nog extra bijzonder maakt is dat Achmea, wat bekend staat als een van de grootste Nederlandse verzekeraars, ook internationaal actief is. Waardoor je tijdens het traineeship ook een inkijkje kan nemen op een van de kantoren in het buitenland! Extra ontwikkeling, ook in het onderwerp cultuur.

Na het twee jaar durende traineeship weten trainees precies waar ze willen uitkomen binnen Achmea. Waar studies enorm focussen op logische bewijzen en wiskunde, ontwikkel je bij het traineeship van Achmea ook softskills zoals presenteren en bovendien goede communicatieve vaardigheden door het werken in groepsverband. Werken aan opdrachten wordt in teams van ca. zeven personen gedaan en gaat gepaard met begeleiding en een leiderschapstraject.

De begeleiding is uitgebreid. Iedere trainee heeft een leidinggevende waarmee voortgang, algemene kwesties of vragen besproken kunnen worden. Daarnaast kun je als trainee terecht bij een mentor die tevens directielid is. Met de mentor wordt op maandelijkse basis gesproken, die het totaalproces van de ontwikkeling van een trainee begeleidt. Het ligt aan jou hoeveel begeleiding je nodig hebt: Hoe meer je vraagt, hoe meer je wordt begeleid. Vraag je minder, word je ook meer vrijgelaten.

De basis van het Traineeship, is het leiderschapstraject, ook wel het Meeting of Minds traject genoemd. Dit is een extern leiderschaprogramma, waarin je oog in oog komt te staan met je eigen emoties, gevoelens en de oorzaak daarvan aan de hand van verschillende onderwerpen. Hoe ga je hier mee om? En hoe reageer je op andermans emoties? Dit zijn allerlei vragen die te pas komen, waarbij later in het traject ook wordt ingegaan op doe je emoties toepast in je werkomgeving. Andere onderwerpen zijn: enthousiasmeren van anderen of hoe juist om te gaan met situaties waarin je minder enthousiast bent over een taak, maar je deze toch dient te voltooien. Dit traject doorloop je wederom in groepsverband, op locatie bij de coach in een bos, inclusief een overnachting. Het zij namelijk zes bijeenkomsten per jaar, waarbij één sessie bestaat uit twee achtereenvolgende dagen.

Heeft dit schrijven je weten te overtuigen van het Traineeship bij Achmea? Ben je benieuwd hoe de processen werken, en is je ambitie om processen te optimaliseren? Neem dan vooral een kijkje op de site, of solliciteer direct op de vacature! Het eerstvolgende startmoment is 1 september! Is dat wat te snel? Dan is een volgend startmoment 1 maart.

Voor eventuele vragen kun je altijd terecht bij de contactpersoon benoemd bij de vacature