Werken bij Mount Consulting: hoe ziet dat eruit?

Benieuwd wat Mount Consulting precies doet en hoe het eruit ziet om bij ze te werken? Krijg inzicht door de ervaring van Arturo, een afgestudeerde financiële economie student die nu een jaar bij Mount Consulting werkt.

Werken bij Mount Consulting

Na bijna een jaar blikt Arturo Rico terug op zijn eerste jaar bij Mount Consulting. Hij zegt: “Als consultant bij Mount heb ik praktische kennis opgedaan en een beter inzicht gekregen in trends en behoeften binnen de financiële sector. Hierdoor heb ik ook mijn persoonlijke interesses kunnen verdiepen, bijvoorbeeld op het gebied van ESG en kredietrisico.”


Mount Consulting levert strategische adviesdiensten op het gebied van finance, risk en data binnen de financiële sector. Samen met 12 andere consultants werkt Arturo vanuit het kantoor in Utrecht. Mount Consulting staat bekend als een partij met een persoonlijke benadering, waarbij je mag werken voor mooie (internationale) opdrachtgevers en samenwerkt met de allerbeste specialisten op het snijvlak van finance, risk en data.


Arturo heeft een master in Financial Economics afgerond en hij heeft zich daarnaast altijd verdiept in financiële markten. Over hoe zijn opleiding hem heeft voorbereid op de rol als consultant, zegt hij: “Mijn achtergrond in financiële economie heeft mij zeker geholpen om bepaalde eisen van onze klanten beter te begrijpen, maar ik besefte al snel dat er ook nog veel te leren valt.” Bij Mount Consulting begrijpen ze dit en daarom start je tijdens de eerste weken met een Kick Start Knowledge Boost Programma. Dit is een programma dat jou in staat stelt in korte tijd je kennis te verrijken ter voorbereiding op je consultancy opdrachten bij Mount. Het programma bestaat uit modules die jouw basiskennis van de financiële services industrie en de finance, risk en data domeinen bijbrengt. In de weken na de inwerkperiode start je met je eerste project. Tijdens je eerste project leer je snel, en veel aspecten zullen volledig nieuw voor je zijn. Gelukkig word je altijd omringd door meer ervaren collega’s om je te begeleiden. William Yap Wei Liam, een andere consultant bij Mount Consulting, zegt: “Ik zal mijn eerste keer naar de klant nooit vergeten, ik was een beetje zenuwachtig. Gelukkig verliep de eerste vergadering soepel en waren alle klanten erg vriendelijk. Tijdens dit project ontwikkelden we een plan van aanpak voor BCBS239, een regelgeving om de data governance processen, riskdata aggregatie en riskrapportages in de banksector te versterken. Dit was volledig nieuwe voor mij. Gelukkig kon ik vaak sparren met mijn guide, een senior collega binnen de organisatie. Hij helpt en begeleidt mij al vanaf de eerste dag en zal dit blijven doen tijdens de rest van mijn carrière. Deze begeleiding geeft mij veel vertrouwen.”


Ook blijf je constant deelnemen aan trainingen die deel uitmaken van je persoonlijke ontwikkelplan. De trainingen zijn enerzijds gericht op inhoudelijke expertise, anderzijds op de skills die je als consultant nodig om je expertise toe te passen en je cliënten te adviseren. Je sluit het eerste jaar af met een tweedaagse core skills training. Je leert alles over de project lifecyle, consultancy skills en het begrijpen van de strategie van je klanten. Deze vaardigheden kun je concreet toepassen tijdens je eerste en volgende projecten. William geeft aan dat hij de bank simulatietraining de leukste training vond tijdens zijn eerste jaar: “Tijdens de training kregen we inzicht in de ingewikkelde interne werking van een bank, en die informatie gebruikten we in een wedstrijd om de beste bank te worden. Het was ontzettend leuk en we hebben er allemaal veel aan gehad.”


Daarnaast heeft iedereen bij Mount een interne verantwoordelijkheid, dus je bent echt en direct betrokken bij de groei van Mount’s organisatie. De ene consultant is verantwoordelijk voor onze social mediastrategie en de andere voor ons campus recruitment programma. Arturo bevestig dit: “Het heeft mij echt verrast hoe mijn ideeën in overweging worden genomen en ik echt een impact kan maken”.


Over de vraag wat Mount een fijne werkplek maakt, hoeft Arturo ook niet lang na te denken: “Ik had niet verwacht dat ik zoveel hulp en begeleiding van mijn collega’s zou krijgen, maar we werken echt samen en leren van elkaar.” Ook William bevestigt dit: “De medewerkers en de cultuur bij Mount zijn mijn favoriete aspecten van het bedrijf. We hebben het geluk dat we een met veel verschillende mensen werken, en we kunnen het allemaal goed met elkaar vinden! We proberen elkaar altijd aan te moedigen en te steunen. Mount heeft een platte hiërarchie en dit betekent dat je met iedereen kunt schakelen en van iedereen kunt leren. Alle consultants hebben veel mogelijkheden bij te dragen aan de groei van Mount door bijvoorbeeld deel te nemen aan recruitment events of te helpen met marketing.”

Geinteresseerd geraakt? Bekijk de vacature van Mount Consulting!