Terugblik op het bestuursjaar van Folkert & Ruben

Het is bijna een jaar geleden dat Folkert en Ruben zijn begonnen als bestuurslid bij deBetaStudent. Lees hier meer over hoe ze hun bestuursjaar hebben ervaren en wat er allemaal komt kijken bij een bestuursjaar bij deBetaStudent.

Naam: Ruben So
Leeftijd: 23 jaar
Studie: BSc Econometrics & BSc Business Analytics
Bestuurslid sinds: Juli 2021

Hoe ben je bij deBetaStudent terechtgekomen?

Folkert: Ik kende deBetaStudent en haar oprichters al langere tijd. Toen ik aan het einde van mijn Bachelor op zoek was naar een leuke uitdaging voor naast mijn master raakte ik in contact met deBetaStudent. Als snel werkte ik samen met Ruben en kregen we veel verantwoordelijkheden.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag bij deBetaStudent eruit?

Ruben: Tijdens een weekvergadering bespreken we wat we allemaal de komende week willen doen en maken we een planning voor de werkdag. We bespreken per persoon wie wat leuk vindt en wie waar goed in is en verdelen vervolgens de taken. Soms focussen we meer op acquisitie bijvoorbeeld. Dit houdt in dat wij nieuwe bedrijven mailen en bellen om een gesprek met ons aan te gaan. Een andere dag focussen we meer op de marketing en kijken we hoe we onze social media posts mooier kunnen maken.

Folkert: Omdat de meeste directors uit Amsterdam komen werken we vaak samen op de VU of bij iemand thuis. Op werkdagen kunnen we samen grote slagen maken en snel nieuwe projecten uitwerken.

Naam: Folkert Post
Leeftijd: 23 jaar
Studie: MSc Engineering and Policy Analysis
Bestuurslid sinds: Juli 2021

Wat vind je het meest waardevol aan een bestuursjaar bij deBetaStudent?

Ruben: Het meest waardevolle dat ik heb geleerd is constant bezig zijn met het bedrijf verbeteren, dus ondernemend worden. Tijdens een bestuursjaar bij deBetaStudent krijg je de vrijheid om al je ideeën door te voeren en omdat wij nog relatief jong zijn is daar veel ruimte voor. Zo heb ik een tijd gewerkt aan strategische vraagstukken als ‘Hoe laat je ons bereik consistent groeien?’ en ‘Hoe maak je deBetaStudent zichtbaar voor studenten?’. Ook zijn er heel veel dingen waar je op moet letten bij het managen van een bedrijf en leer je hier dus veel over.

Folkert: Door de verschillende bedrijven waarmee je in contact komt en de studenten die je spreekt krijg je veel verschillende perspectieven mee. Daarnaast kun je bij deBetaStudent makkelijk zelf projecten oppakken waar je geïnteresseerd in bent. Zo ontwikkel je allerlei nieuwe skills en doe je veel nieuwe contacten op.


Welke grote stappen zijn er gemaakt sinds de oprichting van deBetaStudent?

Ruben: Toen ik bij deBetaStudent kwam hadden we 6 bedrijfspartners, nu hebben we er 19. Ook is de omzet ongeveer keer 5 gegaan sinds ik er begon met werken en is ons bereik verdubbeld (Instagram van 1300 naar 2700 volgers, LinkedIn van 3000 naar 5100 volgers en onze BetaStudent pool van 300 naar 600). Het is erg leuk om de groei van dit bedrijf mee te maken en zelf je steentje bij te dragen in de ontwikkeling. Ik geloof er zelf in dat deBetastudent nog veel meer verder kan groeien.

Folkert: We weten inmiddels beter waar we goed in zijn. De studentenpool groeit elke dag en we verwachten binnenkort een nieuwe huisstijl, website en zelfs een eigen kantoor in Amsterdam. Verder is ons team gegroeid en we zijn altijd op zoek naar nieuw talent.  

Hoe zie jij de toekomst van deBetaStudent?

Ruben: Ik denk dat deBetaStudent nog veel potentie heeft om te groeien. Er is namelijk een overvloed aan technische studenten in Nederland die nog niet weten wat ze willen. Wij zijn ervoor om hen te helpen de juiste keuze te maken. In de toekomst zie ik voor me dat we nog veel meer studenten en bedrijven aan ons hebben gekoppeld. Ook kunnen we hopelijk uitbreiden naar andere technische steden als Delft en Eindhoven.

DeBetaStudent is op zoek naar nieuwe bestuursleden! Lijkt het je leuk om hier meer over te horen en een van onze bestuursleden te spreken, vul dan deze Tally in en wij nemen contact met je op! Check ook de vacature voor meer info!