Werkstudentschap in een notendop

Geïnteresseerd in een werkstudentschap of simpelweg benieuwd naar wat het precies inhoudt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het lijkt een stuk ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Gelukkig.

In een notendop

Je bent student en je wil iets bijverdienen? Dan is het raadzaam te overwegen om als werkstudent aan de slag te gaan. Als werkstudent verdien je niet alleen iets bij, je kunt ook meteen werkervaring opdoen in een voor jou relevante sector. Super handig voor later!

Voordelen voor student en bedrijf

Werkervaring opdoen is voor jou heel handig, maar het is ook erg gunstig voor bedrijven. Bedrijven die werkstudenten aannemen, krijgen te maken met gemotiveerde studenten die nadenken over hun toekomst door alvast kennis te maken met hun toekomstige werkgebied. Wanneer een werkstudent goed in de cultuur van een werkomgeving past en zich binnen het bedrijf ontwikkelt, is het aannemelijk dat de werkstudent na het behalen van een diploma bij het bedrijf verder kan. Mocht dit laatste niet het geval zijn, dan heeft de werkstudent wel relevante werkervaring opgedaan en veel geleerd.

Compensatie

Volgens Glassdoor verdient de werkstudent in Nederland gemiddeld à 13,- per uur. Houd ook rekening met het feit dat het niet om een fulltime baan gaat. Werkstudenten werken gemiddeld natuurlijk veel minder dan werkenden met een veertig uur durende werkweek. Je kunt als werkstudent rekening houden met 8 tot 24 uur per week.

Enthousiast geworden? Neem een kijkje op onze site bij vacatures!