Afstudeerstage

Bevind jij je momenteel in de laatste fase van je studie en ben je opzoek naar een afstudeerstage? deBetaStudent bied meerdere soorten afstudeerstage vacatures aan via onze partners. Hierbij kan je denken aan een afstudeerstage WO voor je bachelor of voor je master.

Dus ben jij opzoek naar een afstudeerstage IT of een ander soort afstudeerstage WO binnen jouw vakgebied? Dan hebben wij misschien de juiste afstudeerstage vacature voor jou!

Een overzicht van onze afstudeerstages kan je vinden bij onze vacatures!

Waarom kiezen voor deBetaStudent

Studentenpool
0 +
Partners
0 +
Connecties
0 +

Het vinden van de juiste afstudeerstage

Hoe ziet een afstudeerstage er uit? 

Een afstudeerstage is een stage waarmee jij je studie afrond. Gedurende een periode zal jij als stagiair meelopen bij een bedrijf. Binnen dit bedrijf zal jij laten zien wat je de afgelopen jaren hebt geleerd bij je studie. Met een verse en creatieve blik krijg je de mogelijkheid om een tijdje mee te lopen binnen een bedrijf. Hierdoor kan je je oriënteren binnen een sector en als dit bevalt krijg je vaak de optie om door te stormen binnen het bedrijf als werkstudent of als starter!

Daarnaast zal je in de periode dat je een afstudeerstage loopt een onderzoek uitvoeren in de vorm van een scriptie of een opdracht. Het kan zijn dat je zelf een vraagstuk moet bedenken en uitvoeren. Echter krijg je ook vaak vanuit het bedrijf begeleiding en heb je toegang tot unieke data die jouw onderzoek aanzienlijk kan verbeteren. De uitkomst van je onderzoek is van groot belang voor het bedrijf. Je voegt bijvoorbeeld extra kennis toe aan het bedrijf of je schrijft een advies voor het bedrijf. Daarom is het onderzoek gedeelte iets wat je serieus moet nemen aangezien jij hiermee aan het bedrijf kan laten zien wat jij hebt geleerd in de afgelopen jaren!

Wat is het verschil tussen een normale stage en een afstudeerstage?

Bij een normale stage ga jij als stagiair aan de slag om binnen een bedrijf ervaring op te doen. Een afstudeerstage verschilt daar niet wezenlijk veel van afgezien van het feit dat je met een afstudeerstage twee vliegen in een klap slaat: je doet ervaring op binnen een bedrijf en je behaalt studiepunten voor je studie. Kortom, het is de ideale manier om je studie af te ronden!

Wat zijn de voordelen en nadelen van een afstudeerstage?
Zoals vermeld krijg je in de periode van een stage de kans om je en op professioneel niveau te ontwikkelen binnen het bedrijfsleven en rond je tegelijkertijd je studie af. Door je scriptie bij een bedrijf te schrijven kan je jouw beeld van de sector waarin het bedrijf zich bevindt beoordelen en kijken of dit bedrijf bij jou past. Daarnaast valt er enorm veel te leren van mensen binnen het bedrijf en maak je unieke connecties die jou in het bedrijfsleven verder kunnen helpen. 
 

Een nadeel van een afstudeerstage is dat het vaak veel tijd kost. Naast het feit dat je 4-5 dagen per week op de werkvloer te vinden bent moet je ook een afstudeeronderzoek of afstudeerproject voltooien. Dit maakt het vaak onmogelijk om je normale bijbaan te behouden waardoor een deel van je inkomen kan wegvallen. Vaak krijg je wel een stagevergoeding.

Daarnaast kan het vinden van het juiste bedrijf waar jij stage wilt lopen erg moeilijk zijn. En dat is precies waarbij wij je willen helpen! deBetaStudent biedt door het jaar heen meerdere plekken bij verschillende bedrijven aan. 

Hoe kan deBetaStudent helpen?

Het probleem is vaak dat een afstudeer stage erg gewild is en dat het moeilijk is om een afstudeerstage te vinden bij een bedrijf wat jij leuk vindt. Binnen grote bedrijven zul je merken dat je te maken hebt met veel concurrentie en dat er veel studenten solliciteren voor dezelfde afstudeerstage. Daarnaast is het moeilijk om een afstudeerstage te vinden bij een kleiner bedrijf. Er is vaak weinig informatie te vinden over de afstudeerstage en je weet niet wat je moet verwachten. Ook is het moeilijk om überhaupt zulke bedrijven te vinden die een afstudeerstage aanbieden.

deBetaStudent probeert je hierbij een stapje te helpen. Wij bieden via onze partners afstudeerstages aan binnen grote en kleine organisaties. Dus of jij nou op zoek bent naar een WO afstudeerstage (bijvoorbeeld een afstudeerstage IT) in Amsterdam, Rotterdam of in een andere stad: deBetaStudent probeert je hiermee te helpen!

Hoe helpt deBetaStudent jou met het vinden van de juiste afstudeerstage? 

deBetaStudent kan je helpen met het vinden van een afstudeerstage  doordat wij direct in contact staan met de recruiters van de bedrijven! Hierdoor kunnen wij jou rechtstreeks in contact brengen met de juiste persoon binnen het bedrijf. Hierdoor helpen wij jou aan de juiste afstudeerstage zonder dat je voor een tiental aan verschillende afstudeerstages hoeft te solliciteren. 

Daarnaast proberen wij een grote variatie aan afstudeerstages via onze partners aan te bieden. Wij bieden diverse afstudeerstages vacatures aan van bedrijven die jij op eerste instantie misschien niet kent. 

Staat jouw ideale afstudeerstage nog niet op onze website? Meld je aan voor onze studentpool en blijf op de hoogte van al onze werkstudentschappen!

Wordt partner van deBetaStudent

Wordt ook partner van deBetaStudent en ontdek de mogelijkheden.

Contact

Ben je op zoek naar een stage, een baan als werkend student of je eerste voltijdse baan? Dan ben je hier aan het juiste adres! DeBetaStudent biedt studenten met een technische opleiding de mogelijkheid om gemakkelijk alle soorten vacatures te vinden.

Onze nieuwste vacatures

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wilt jw meer weten over hoe je partner van de BetaStudent kunt worden?

Deloitte

Werkstudent Responsible Regulatory Advisory & Reporting

Deloitte

Data & Technology Traineeship – BPS

Waarom kiezen voor BetaStudent?

Students
0 +
Partners
0 +
Connections
0